„Jobbikos, azaz náci, vagy Fideszes, azaz jogállami fasiszta szavazó”

Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Elnök Úr!

Az Önök szervezetei közös rendezvényt tartottak 2015. április 19-én 16.00 órakor, Esztergomban, a Széchenyi téren.

Ezen a rendezvényen vett részt Elnök Úr, szólalt fel Elnök Asszony és Lovas Zoltán (újságíró), aki a következőket mondta szó szerint: "a maradék kétharmadnak pedig a kétharmada az jelen pillanatban vagy Jobbikos -azaz náci-, vagy Fideszes, -azaz jogállami fasiszta- szavazó”

(https://www.youtube.com/watch?v=ZcHLVHQzN6A  ( http://esztergom-dk.iwk.hu/ ) 1 perc 40-nél)

Lovas Zoltán a DK rendezvényén szó szerint nácizta a Jobbikot és a jobbikos szavazókat, és fasisztázta a Fideszt és a fideszes szavazókat.

Elnök Asszony, Elnök Úr!

Reméljük - Lovas Zoltánnal szemben -  Önök szerint nem nácik vagy jogállami fasiszták azok az esztergomi szavazók, akik a választások során a Jobbikra, vagy a Fideszre szavaztak, hogy Önök szerint a Jobbik nem náci párt, a Fidesz pedig nem fasiszta párt, hogy Önök szerint Stámusz Andrea önkormányzati képviselő, Zentai Plajner Zsolt megyei képviselő, Vágó Sebestyén országgyűlési képviselő, Polonyi Zsolt megyei elnök, Nunkovics Tibor választókerületi elnök, nem náci.

Ebben az esetben, - ha már ott a helyszínen, a saját rendezvényükön nem határolódtak el ezen kijelentéstől - akkor kérjük ezt tegyék meg most, ezen nyílt levélre válaszolva.

Természetesen, amennyiben Önök bármelyike osztja Lovas Zoltán véleményét, azt is legyenek szívesek megosztani velünk.

( A „miért csak most?„ - kérdésüket megelőzendő: a videóra csak a napokban hívták fel a figyelmünket, ami érthető, hiszen az elmúlt egy év során összesen csak 80-an nézték meg, ebből nyugodtan levonható legalább 10 fő, akik jelen levél írói, és a jogászaink voltak.)

Megtisztelő válaszukat várjuk:

Zentai Plajner Zsolt s.k.
az esztergomi Jobbik elnöke, megyei önk. képviselő, megyei válaszmányi alelnök

Stámusz Andrea s.k.
esztergomi képviselő